Het hebben van een tweede auto kan veel voordelen bieden, of het nu gaat om een gezinsuitbreiding, een hobbyvoertuig of een zakelijke auto. Maar het verzekeren van een tweede auto brengt ook een aantal vragen met zich mee. Hoe werkt het precies en waar moet je op letten? In deze blog geven we je alle informatie die je nodig hebt om je tweede auto goed te verzekeren.

Waarom een tweede auto?


Er zijn verschillende redenen waarom mensen een tweede auto aanschaffen. Misschien heb je een grotere auto nodig voor gezinsuitbreiding, een compacte stadsauto voor dagelijkse boodschappen of een speciale auto voor je hobby, zoals een oldtimer of een sportauto. Wat de reden ook is, het is belangrijk om te begrijpen dat elke auto verzekerd moet zijn.

Autoverzekering voor je tweede auto


Het verzekeren van je tweede auto verschilt niet veel van het verzekeren van je eerste auto. Je hebt dezelfde opties: WA (Wettelijke Aansprakelijkheid), WA+ (Beperkt Casco) en allrisk (Volledig Casco).

  • WA-verzekering: Deze verzekering is verplicht en dekt schade die je met je auto aan anderen toebrengt.
  • WA+ verzekering: Biedt naast de WA-dekking ook dekking voor schade aan je eigen auto door bijvoorbeeld diefstal, brand of natuurschade.
  • allrisk verzekering: De meest uitgebreide dekking, die ook schade dekt die je zelf veroorzaakt aan je eigen auto.
Bij het kiezen van de juiste dekking voor je tweede auto, is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd en waarde van de auto, evenals hoe vaak en waarvoor je de auto gebruikt.

Tips voor het verzekeren van je tweede auto


  1. Korting op je tweede autoverzekering: Sommige verzekeraars bieden een korting aan als je meerdere auto's bij hen verzekert. Dit kan aanzienlijk schelen in de kosten.
  2. No-claimkorting: In sommige gevallen kun je de no-claimkorting die je hebt opgebouwd met je eerste auto, gedeeltelijk toepassen op je tweede auto. Vraag je verzekeraar naar de mogelijkheden.
  3. Juiste dekking kiezen: Kies een dekking die past bij het gebruik en de waarde van je tweede auto. Voor een oude auto kan een WA-verzekering voldoende zijn, terwijl een nieuwe auto vaak beter allrisk verzekerd kan worden.
Autoverzekering afsluiten bij OHRA


Een betrouwbare en transparante verzekeraar vinden is essentieel. Het afsluiten van een autoverzekering bij OHRA biedt diverse voordelen. OHRA staat bekend om zijn duidelijke voorwaarden en goede klantenservice. Daarnaast kun je bij OHRA gemakkelijk online een autoverzekering afsluiten en je polis beheren. Dit maakt het eenvoudig om wijzigingen door te voeren of je dekking aan te passen als je situatie verandert.

OHRA biedt ook aantrekkelijke kortingen voor het verzekeren van meerdere auto's, wat het aantrekkelijk maakt voor gezinnen of bedrijven met meerdere voertuigen. Bovendien kun je bij OHRA profiteren van de no-claimkorting en andere voordelen die je helpen om je premiekosten te verlagen.

Conclusie

Het verzekeren van je tweede auto is net zo belangrijk als het verzekeren van je eerste auto. Door goed te kijken naar de beschikbare dekkingen en gebruik te maken van eventuele kortingen, kun je ervoor zorgen dat je tweede auto goed en voordelig verzekerd is. Overweeg om je tweede autoverzekering af te sluiten bij een betrouwbare verzekeraar zoals OHRA, waar je kunt profiteren van duidelijke voorwaarden en aantrekkelijke kortingen. Zo ga je met een gerust hart de weg op met je tweede auto, wetende dat je goed verzekerd bent.