HOORN - Wat hebben Rock ’n Roll Festival, een groot buiten schaakspel en paaspakketten met elkaar gemeen?

Als je een kijkje neemt op www.vooreenmooiestad.nl, dan wordt het al snel duidelijk. Het zijn allemaal initiatieven uit Hoorn om de stad een stukje mooier te maken. Wat ze ook met elkaar gemeen hebben, is dat ze op zoek zijn naar hulp: in de vorm van bijvoorbeeld materialen, vrijwilligers of sponsors.

Paaspakket voor gezinnen

Jan van der Gracht is een man van de stad. Hij kent veel inwoners en ziet ook veel pijn en problemen bij gezinnen die het financieel minder goed hebben. Hij besloot te helpen en heeft daarom Stichting Noodzaak opgericht. Net zoals ze met kerst hebben gedaan, willen ze met Pasen paaspakketten uitdelen. Daarvoor zijn ze nog op zoek naar onder andere (houdbare) producten, vrijwilligers en kleine donaties.

Rock ’n Roll Festival in binnenstad

Gratis genieten van onvervalste Rock’n’Roll muziek én dans in en om ruim 20 cafés in de binnenstad en de haven van Hoorn, dat is al tien jaar een begrip op Hoorn Rock’n’Roll SUNday. De nieuwe vrijwilligers die het festival organiseren zoeken onder andere Rock ’n Roll DJ’s en vrijwilligers om posters te plakken.

Levensgroot schaakspel Wisselstraat

Schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn wil een openluchtschaakspel in Hoorn maken. De bibliotheek aan de Wisselstraat heeft alvast de binnentuin beschikbaar gesteld. Maar aan de schaakstenen, bankjes en een stratenmaker ontbreekt het nog. Doe je liever een donatie? Ook dat is mogelijk.

Alle initiatieven op een rij

Dit zijn enkele initiatieven die al veel steun hebben gekregen, maar nog een laatste zetje nodig hebben om het daadwerkelijk uit te voeren. Neem ook eens een kijkje op www.vooreenmooiestad.nl voor de initiatieven die nog niet zover zijn.