HOORN - Heb jij een passie voor het werken met mensen en interesse in de maritieme geschiedenis? Word je blij van de wind in je haren en het klotsen van water? Sluit je dan snel aan bij het vrijwilligersteam van Nederlands enige zeilende 17e –eeuwse replica: VOC-schip de Halve Maen anno 1609.

Op 7 april start het nieuwe vaar- en bezoekseizoen.

De Halve Maen zoekt hosts en gidsen voor het seizoen 2018. Vanaf 7 april gaat het nieuwe seizoen van start met een speciaal openingsweekend. Het jaarthema voor 2018 is ‘Ontmoeting van Culturen’.

Visitekaartje

Als host en/of gids ben je het visitekaartje van de Halve Maen. Je ontvangt de gasten in ons bezoekerscentrum, geeft een rondleiding aan boord en begeleidt gasten die deelnemen aan onze vaartochten. Dankzij jouw eigen interesse voor de zeventiende eeuwse of maritieme geschiedenis weet je de vonk over te brengen op bezoekers, toeristen en educatieve groepen.

Waar kom je terecht?

Je sluit je aan bij een enthousiast team van meer dan 80 enthousiaste vrijwilligers die op heel veel verschillende manieren aan het schip bijdragen. Tijdens de kennismakingsperiode loop je mee als gids of host. Daarnaast bieden we je workshops en trainingen en veel gelegenheid om jezelf te ontwikkelen.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een kleine vrijwilligersvergoeding per uur en een bescheiden reiskostenvergoeding wanneer je van buiten Hoorn komt. Ook is het voor iedereen mogelijk om deelgenoot te worden van het zeilende schip. In maart 2018 zijn er diverse trainingen en bijeenkomsten om de vrijwilligers voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Wanneer je je nu aanmeldt, kun je meteen van start.

Neem voor meer informatie en of een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact op met de projectcoördinator Halve Maen, Annemarie Pothaar 06-22690540 of via annemarie@halvemaenhoorn.nl. Meer informatie over de taken vind je op www.halvemaenhoorn.nl/vacatures