HOORN - Inwoners van Hoorn leenden in 2022 gemiddeld 13.153 euro. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Daarmee leenden inwoners van Hoorn bijna hetzelfde bedrag als de gemiddelde Nederland. Die leende in 2022 namelijk 13.595 euro, wat slechts 1 procent meer is.

Inwoners Hoorn lenen vaker voor auto, maar minder voor verbouwen


“Als we echter kijken naar de doelen waarvoor in Hoorn leningen werden afgesloten, zien we toch wel verschillen”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. “Zo lenen inwoners van Hoorn relatief vaak voor een auto. 30,3 procent kiest hiervoor. Van alle Nederlanders leent ‘maar’ 28 procent voor een auto.”

Geld lenen voor een verbouwing is in Hoorn dan weer minder populair. Daar kiest 10,3 procent voor, tegenover 14,7 procent van alle Nederlanders.

Lenen voor motor of nieuwe meubels populairder in Hoorn


Verder valt op dat mensen uit Hoorn in verhouding vaker lenen voor nieuwe meubels of een motor. 8,7 procent kiest in Hoorn voor een lening voor inboedel. Het landelijk gemiddelde is 6,9 procent. Voor een nieuwe motor sluit 2,1 procent van de Hoornaars een lening af, terwijl gemiddeld in Nederland 1,3 procent dat doet.

Tip! Op zoek naar een lening in Hoorn? Betaal niet meer dan nodig! De renteverschillen tussen de kredietverstrekkers zijn groot. Vergelijk je lening via Geld.nl en bespaar tot wel 393 euro op je totale lening.