NEDERLAND - Op enkele koude nachten na verloopt februari tot dusverre zeer zacht. Komende week lijkt daarin weinig verandering te komen al blijft het wisselvallig. Pas aan het eind van de week kan het met name in de nachten weer wat frisser worden.


Zondag valt in de eerste uren op veel plaatsen nog wat regen of motregen. In de middag is het op een enkel spatje na droog en breekt ook de zon soms even door, vooral in de kustprovincies. De noordwestelijke wind voert iets frissere lucht aan en daarmee wordt het van noord naar zuid maximaal 8 tot 11 graden.

In de nacht naar maandag wisselen opklaringen en bewolkte perioden elkaar af. De wind trekt, vooral in het noorden, weer wat aan. In het uiterste noorden kan een enkel spatje motregen vallen, in het zuiden is wat nevel mogelijk. De minima liggen rond een graad of 4. De dag begint grijs, met bewolking, nevel en mist, maar in de loop van de dag komt ook de zon af en toe tevoorschijn, met name langs de westkust. De wind draait terug naar het zuidwesten en wordt vooral langs de noordkust soms krachtig. Het kwik komt weer iets hoger uit dan in het weekend, met pakweg 11 graden aan de kust tot 15 graden in het zuidoosten van het land.

Dinsdag volgen er vergelijkbare temperaturen, en komt er opnieuw bewolking voor. Tussendoor is lokaal soms ook ruimte voor de zon. Heel af en toe valt er wat regen, maar veel zal dat niet zijn. Ook staat er iets minder wind.

Ook woensdag is een overwegend bewolkte dag met vooral de tweede helft van de dag kans op buien. Met een zuid tot zuidwestelijke wind is het dan maximaal 10 graden.

Vanaf donderdag zakt het kwik langzaam een graadje terug, tot rond 10 graden of iets daaronder. Het is bewolkt en af en toe valt wat regen, al blijven het voorlopig steeds kleine hoeveelheden.

Vanaf vrijdag en in het volgende weekend neemt de kans op nachtvorst toe en komt overdag de thermometer overdag uit op zo'n 7, 8 graden.