HOORN - Steeds meer mensen willen graag thuiswerken. Hetzij geheel, hetzij gedeeltelijk. Tijdens de corona pandemie bleek dat dat in veel gevallen heel goed kan. Voordien hadden veel werkgevers er bezwaar tegen. En er zitten natuurlijk ook wel nadelen aan. Te weinig contact met collega’s en minder gemakkelijk overleg kunnen voeren zijn veel gehoorde argumenten. Grote bedrijven in de VS zoals Apple en Meta willen hun personeel ook weer op kantoor zien. Maar een mix van thuiswerken en op kantoor verschijnen is vaak een prima oplossing. Dan moet je thuis natuurlijk wel een goede werkplek hebben. Aan de keukentafel werken is op de lange termijn niet altijd een oplossing.

Geen extra kamer beschikbaar

Niet iedereen heeft een kamer over die als werkkamer kan worden ingericht. Ook de zolder is niet altijd een oplossing. In zo’n geval kan de tuin misschien uitkomst bieden. Bij Lugarde vind je fraaie tuinhuisjes en blokhutten die je prima als werkkamer kunt gebruiken. Wil je er het hele jaar door kunnen werken, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je goede verwarming hebt. Maar het is prima te doen om er een comfortabele werkplek van te maken. Je kunt je er goed afzonderen om aan een ingewikkelde rapportage te werken. Daarnaast is een tuinhuis een goede plek om telefoon- of video call gesprekken te voeren met klanten en andere relaties. De kans is in ieder geval vrij klein dat ineens je kinderen of de kat door het beeld lopen of je wordt onderbroken door iets dat in huis gebeurt.

Keuze genoeg voor een kantoor in je achtertuin

Als je een kantoor in de achtertuin wel ziet zitten dan is er voldoende keuze. Er zijn blokhutten leverbaar in tal van uitvoeringen en formaten. Ook als je niet heel veel ruimte hebt is er vaak wel een oplossing mogelijk. Een blokhut in je tuin zetten is vrijwel altijd toegestaan. Let er op dat je maximaal een bepaald deel van je tuin mag ‘bebouwen’. De regels daarvoor verschillen soms per gemeente. Als je in een huurwoning woont is het natuurlijk belangrijk om met de verhuurder te overleggen of een tuinhuisje is toegestaan.

Andere toepassingen

Als je in de winter toch liever lekker warm in je huis zit als je thuiswerkt dan kun je je blokhut als opslag gebruiken voor de tuinmeubelen of planten die niet winterhard zijn. Op die manier heeft de blokhut het hele jaar door een functie. Ook zijn ze vaak groot genoeg om ze als fietsenschuurtje te gebruiken, of als speelhuis voor de kinderen. Vanwege hun multifunctionele toepassingsmogelijkheden zijn tuinhuizen zeer populair. Je kunt je blokhut als je wilt gewoon online bestellen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een showroom te bezoeken, meestal is het handig om hiervoor vooraf een afspraak te maken. Je weet dan zeker dat er een medeweker beschikbaar is die al je vragen kan beantwoorden en je een passend aanbod kan doen.