Het promoten van je bedrijf kun je op tal van manieren doen. Het is zaak om iets te kiezen dat bij je past en ook bij het imago van je bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld gepersonaliseerde aanstekers uitdelen tijdens een buiten evenement. Hiermee vestig je op een leuke manier de aandacht op jouw merknaam. En een aansteker komt voor veel mensen van pas. Die worden niet alleen gebruikt door mensen die roken. Je kunt er immers ook kaarsen mee aansteken of de vuurkorf in de tuin. Daar komt bij dat een aansteker met logo laten maken relatief goedkoop is.


Een cadeau waar je wat aan hebt

Sta je op een event en regent het dat het giet? Dan maak je vrienden als je paraplu’s uitdeelt. Het bedrukken van een paraplu kan op verschillende manieren. Een paraplu heeft immers meerdere vlakken. Als je het subtiel doet is de kans groot dat jouw paraplu volop wordt gebruikt. Dat is prima, want op die manier wordt er gratis reclame voor jouw bedrijf gemaakt. Je kunt die paraplu’s met logo overigens ook als decoratie gebruiken, bijvoorbeeld als je een stand hebt op een bedrijvenbeurs om je bedrijf daar te presenteren.

Cadeautjes voor de kinderen

Als je met je bedrijf aanwezig bent bij een event waar kinderen zijn dan moet je die natuurlijk verrassen met een presentje. De ballon doet het altijd goed. Maar ook een knuffel met het logo van je bedrijf of een voetbal valt in de smaak. Weliswaar zijn de kinderen misschien niet je klanten, maar wel hun ouders. En die zijn er natuurlijk ook bij. Als jouw bedrijf hun kind verrast met een leuk cadeautje dan wordt dat vast en zeker gewaardeerd. Het is handig om slechts 1 of 2 cadeautjes uit te delen. Zo voorkom je dat er ruzie ontstaat als het ene kind een ballon krijgt en het andere een voetbal.

Een hapje en een drankje

Een ander idee is om biologisch afbreekbare bekers of bordjes te laten bedrukken met jouw bedrijfsnaam. Hierin kun je dan een drankje of iets lekkers serveren. Mensen die op een evenement rondlopen worden vanzelf een keer dorstig of hongerig. Als jij dan degene bent die in die behoefte voorziet dan maak je vrienden. En met de beker of het bordje breng je ook meteen jouw bedrijfsnaam onder de aandacht. Zorg er wel voor dat er een afvalbak staat waar de bezoekers deze in weg kunnen gooien.

De kosten voor promotiemateriaal

Promotieartikelen bedrukken kost natuurlijk geld. Maar daar staat hopelijk genoeg tegenover. Jouw bedrijf wordt onder de aandacht gebracht en dat levert wellicht orders of opdrachten op. En daar is het natuurlijk uiteindelijk om te doen. Investeren in naamsbekendheid is één van de beste manieren om je bedrijf te laten groeien. Als je het lastig vindt om een goede marketing strategie uit te stippelen dan kun je je hierover laten adviseren door een gespecialiseerd bedrijf.