Biologische thee, wat is het en hoe herken je het?

Iedereen die graag zorgt voor het milieu en de dieren, kiest voor biologische producten. Zo vinden meer en meer mensen de weg naar biologische thee. Goed bezig (schouderklopje)! Het valt echter niet mee om tussen alle producten hetgeen te vinden dat écht biologisch is. Je betaalt graag een beetje meer voor een biologisch item, maar dan wil je wel zeker van je zaak zijn. Theesommelier Linda van Mevrouw Cha legt je graag meer uit over biologische thee, zodat je bij een volgende aankoop snel en eenvoudig herkent wat je koopt.

Wat is biologische thee?

Thee is een natuurproduct. Hoe de theeboer zijn thee verbouwd, is essentieel voor het eindresultaat dat in jouw theekopje belandt. Om die reden is het fijn om te weten wat er met de thee die jij drinkt allemaal is gebeurd. In het geval van biologische thee weet je zeker dat er:

- tijdens de productie rekening wordt gehouden met de mooie natuur en alle dieren

- tijdens de productie geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt

- sprake is van strenge controle door een onafhankelijke toezichthouder

Helemaal super, maar…

Hoe herken je biologische thee?

Hoe weet je dat de thee die jij kiest biologisch is? Jouw thee is gegarandeerd biologisch als het groene Europese Bio-keurmerk er op staat. Dit keurmerk mag enkel worden gebruikt als er aan de Europese voorwaarden is voldaan. In Nederland, en dus ook bij Mevrouw Cha, wordt dit gecontroleerd door Skal. De Skal-medewerkers zorgen ervoor dat biologisch ook echt biologisch is.

Waar kun je online biologische thee kopen?

Dat antwoord is heel simpel. In de thee shop van Mevrouw Cha kun je jouw (gegarandeerd) biologische thee kopen. Sinds 2019 zijn wij namelijk Skal gecertificeerd. Dit betekent dat er regelmatig een Skal-medewerker bij ons op bezoek komt om te controleren of we blijven voldoen aan de Europese eisen voor biologische producten. Onze biologische thee kun je herkennen aan de Bio-sticker op de afbeelding. Bovendien kun je altijd in de beschrijving van de thee terugvinden of het om biologische thee gaat.

Staat er niet bij dat de thee biologisch is? No worries, bij Mevrouw Cha gaat het in dat geval alsnog om de best geselecteerde thee met een eerlijke achtergrond. Theesommelier Linda werkt namelijk ook met kleine theeboeren, waarvoor biologisch certificeren financieel een behoorlijke mission impossible is. Dit neemt niet weg, dat deze hardwerkende theeboeren alle maatregelen nemen voor de natuur en de dieren (geen chemische bestrijdingsmiddelen, gebruik van zonne-energie, etc.) en daarmee fantastische kwaliteit thee leveren. Wanneer je voor Mevrouw Cha kiest (het maakt niet uit om welke theesoort het gaat), ga je dus automatisch voor een doordachte en eerlijke keuze.

Waarom kiest Mevrouw Cha voor biologische thee?

Theesommelier Linda bezoekt zelf iedere theeplantage van alle theesoorten en spreekt met iedere theeboer om ervoor te zorgen dat de meest eerlijke en beste kwaliteit thee in huis wordt gehaald.

Met haar keuze voor biologisch wil ze ervoor zorgen dat deze hoge kwaliteit wordt gewaarborgd, doordat de thee vrij is van restanten van bestrijdingsmiddelen. Wel zo gezond! Daarnaast zorgt het ervoor dat de aarde vruchtbaar blijft en dat de biodiversiteit en de vruchtbare bodems in stand worden gehouden (of worden hersteld), zodat onze toekomstige generaties ook kunnen genieten van verantwoorde voeding. Bovendien merk je een verschil in geur, kleur en smaak. Omdat er bij biologische thee geen sprake is van kunstmatige toevoegingen, proef je de pure smaak van de theeplant.

Bewust kiezen voor biologische thee

Nu je weet wat biologische thee precies is en hoe je het kunt herkennen, kun je heel bewust de juiste keuze maken. Zo zorg je samen met Mevrouw Cha voor onze kleine planeet en voor jezelf met een heerlijk theemoment!

Meteen op zoek naar onze biologische thee? Vind ze hier in ons overzicht. Of nog meer weten over thee met handige tips, inspirerende verhalen, bonus recepten, leuke acties en Mevrouw Cha nieuwtjes? Schrijf je hier in voor één keer in de twee weken een update direct in jouw mailbox en krijg meteen een GRATIS e-book.