SCHIPHOL - Het besluit over de uitbreiding van Lelystad Airport wordt met minimaal een jaar uitgesteld. Dat zal minister Cora van Nieuwenhuizen vandaag bekendmaken, meldt RTL Nieuws.

Het plan was om Lelystad Airport per april 2019 uit te breiden, om zo de overloop van Schiphol op te vangen. Maar dat gaat niet door. Eerst moet meer informatie worden gecheckt over bijvoorbeeld de geluidsoverlast.

Lees ook: Bewoners Andijk bijgepraat over vliegroutes Lelystad Airport

Tegen de uitbreiding van Lelystad is veel weerstand, vooral in de omliggende provincies in West-Friesland, die vrezen voor geluidsoverlast. In de milieueffectrapport (MER) zijn fouten gemaakt.

Lees ook: Lokale partijen West-Friesland uitgelaten over mogelijk uitstel Lelystad Airport

Actiegroepen pleitten eerder in de Tweede Kamer voor een volledig nieuw rapport, maar Van Nieuwenhuizen wilde tot nu toe niets veranderen aan de openingsdatum van 1 april 2019.

Groei Schiphol

In de Tweede Kamer zou vandaag in eerste instantie worden gepraat over hoe veel Schiphol nog kan groeien. Uit een analyse van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) blijkt namelijk dat Schiphol maar beperkt kan groeien per jaar, aldus Luchtvaartnieuws. Als Lelystad Airport nu een jaar langer uitgesteld wordt, moet er dus gekeken worden op Schiphol dit kan opvangen.