NOORD-HOLLAND - Woensdag 15 maart j.l. hebben de inwoners van Noord-Holland hun stem uitgebracht. Daaruit kwam BBB als grootste naar voren. Vanochtend heeft BBB Noord-Holland alle lijsttrekkers in de nieuw te benoemen Provinciale Staten van Noord-Holland uitgenodigd voor een eerste kennismaking en het maken van afspraken over het proces van de komende verkenning.


Aan het einde van de vergadering heeft de BBB Noord-Holland voorgesteld om mevrouw Ankie Broekers-Knol, onder andere voormalig voorzitter van de Eerste Kamer en oud-staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, als verkenner aan de slag te laten gaan.

Mevrouw Broekers-Knol gaat als verkenner onderzoeken of er voldoende basis is om een coalitie samen te stellen die op voldoende steun kan rekenen in de nieuw te benoemen Provinciale Staten van Noord-Holland.

Ingrid de Sain, lijsttrekker van BBB Noord-Holland: “Met Ankie Broekers-Knol hebben wij een verkenner met ruime ervaring in het openbaar bestuur waar wij het volste vertrouwen in hebben”.