HOORN - Of je nu 15 of 50 bent, het is altijd verstandig om een buffer voor later te creëren. Er komt een moment dat je het hard nodig hebt en dan ben je jezelf dankbaar dat je hier eerder aan hebt gedacht. Vroeger was het altijd zeer overzichtelijk, je maakt periodiek een bedragje over naar je spaarrekening en je had je plicht weer gedaan. Hier kreeg je een leuke rente op waardoor het bedrag ieder jaar groeide. Vandaag de dag is dat wel even anders, spaarrente levert nog maar weinig op en de inflatie is hoog. Maar dat extra appeltje voor de dorst dan? Dat is nog steeds heel verstandig en zeer aan te raden. Hoe je dit vandaag de dag verstandig doet? Hier een paar opties op een rij.

Los af

Waarschijnlijk heb je een huis met een bijbehorende hypotheek. Ondanks dat veel financiële slimmerds afraden extra af te lossen, is dat vandaag de dag nog wel steeds een goede keuze. Zeker wanneer je een hypotheek met een bepaalde looptijd hebt weet je vooraf niet wat de rente is ten tijde dat jij het weer moet herfinancieren. Dit kan er zomaar voor zorgen dat je maandlasten drastisch stijgen. Ook wordt er al tijden aan de hypotheekrenteaftrek geschaafd. Hier je rijk mee rekenen is dan ook verleden tijd. Kortom, investeer in je huis en breng zo ook je directe kosten op dit moment naar beneden.

Investeer

Naast dat het altijd goed is om een financiële buffer paraat te hebben waar je direct bij kunt, is het ook aan te raden je kansen te spreiden over verschillende producten. Met de komst van internet zijn er meer opties dan alleen de spaarrekening. Denk aan het beleggen in aandelen of het kopen van crypto. Dit zijn beide investeringen die een mooie winst kunnen opleveren, en soms zelfs rente kunnen genereren. Door je kansen te spreiden en voor betrouwbare platformen te kiezen om te handelen ben je goed bezig om een extra zakcentje te creëren. Kijk eens op https://bitcoin-maker.nl/ om je te oriënteren.

Kortom, een extraatje voor de toekomst creëren op financieel gebied is een enorme aanrader. Ook wanneer het economisch wat zwaardere tijden zijn, of eigenlijk; Júist wanneer het financieel iets krapper wordt. Door hiervoor te zorgen kom je niet voor verrassingen te staan. Want als je éénmaal een dalende koers ingezet, is het lastig om weer het tij te keren.