HOORN - Wedden op sport is zeker niet nieuw. Toch is de manier waarop we wedden de laatste jaren sterk veranderd. Als gevolg van deze trend verlaten veel gokkers hun lokale wedwinkels en gaan op zoek naar een online bookmaker. Bijgevolg is er veel concurrentie tussen online gokbedrijven: Unibet, Bwin (Betfirst), Ladbrokes of Bet777 - dit zijn slechts enkele voorbeelden.

Alle bookmakers zijn anders, al nemen ze wel exact dezelfde taken op zich. Allereerst bieden ze natuurlijk een platform waar een grote variatie aan sportweddenschappen op staat. Daarbij zijn bookmakers verantwoordelijk voor de quoteringen. De uitbetalingen op dit blad laten je precies weten hoeveel geld je kunt winnen met elke inzet. Inzetten met lage uitbetalingen zijn gemakkelijk te doen, maar belonen slechts kleine bedragen als ze succesvol zijn. Inzetten met een hoog risico bieden de kans op grote opbrengsten, maar hebben ook een grotere kans op mislukking. Het is de kunst om daarin de juiste balans te vinden.

Verder zorgen bookmakers ervoor dat u zich volledig kunt concentreren op uw weddenschappen. Zodra je een weddenschap hebt geplaatst, wordt alles automatisch geregeld. De weddenschappen worden verwerkt en de winsten verschijnen op je rekening, terwijl de weddenschapsstrookjes laten zien hoeveel geld een correcte voorspelling zou hebben opgeleverd. Je hoeft nergens aan te denken, behalve aan je voorspellingen - zo eenvoudig is het! Wedden bij een online bookmaker is hierdoor heel laagdrempelig.

Wedden op de meest uiteenlopende sporten

De eerste echte bookmaker stamt uit het eind van de achttiende eeuw. De Brit Harry Ogden nam een groot bord en wat schrijfgerei mee naar de paardenrenbaan Newmarket Heath. Op dit bord schreef hij de namen van deelnemende paarden op, met bijbehorende waarden die aangaven hoeveel geld er gewonnen werd door erop te wedden. Kortom: noteringen waren geboren!

Tegenwoordig zijn paardenraces nog steeds een populaire sport. Bookmaker Eurotiercé is zelfs gespecialiseerd in weddenschappen op deze discipline. Andere bookmakers richten zich voornamelijk op voetbal; alle toernooien en competities worden door hen gedekt. Zo kunt u wedden op de Pro League, Bundesliga, Europa League of Serie A, maar ook op de Copa Libertadores, J-League, Qatari League of de Roemeense Liga I. Is voetbal niet helemaal uw sport, dan valt er nog steeds genoeg te kiezen. De meeste bookmakers hebben twintig tot dertig verschillende sporten op het platform staat.

Populaire sporten zoals tennis, basketbal, Formule 1 en wielrennen kunnen gemakkelijk worden afgewisseld met weddenschappen op tafeltennis of MMA. Hoewel deze kleinere sporten minder online weddenschappen bieden.

Veel gestelde vragen

● Hoe vind ik een geschikte goksite voor wedden op sport? Met al deze sport- en gokmogelijkheden kom je misschien in de verleiding om meteen een weddenschap te plaatsen. Maar voordat je dat doet, zijn er bepaalde dingen waar je op moet letten. U moet een account aanmaken bij een goksite, wat in de wereld van sportweddenschappen beter bekend staat onder de noemer: bookmaker. Zonder bookmaker zijn er geen sportweddenschappen. Dat brengt u meteen bij die eerste belangrijke stap: een gokplatform vinden waar u veilig en vooral ook prettig kunt wedden op sport.

● Wat zijn de populairste weddenschappen? Het verschilt per sport welke wedopties te zijn. Toch zijn er een aantal weddenschappen die steeds weer terugkomen. Natuurlijk kunt u gaan wedden op de winnaar van de wedstrijd of van het hele toernooi. Of wat te denken van een hoger/lager weddenschap? Wedden op sport kan op veel verschillende manieren: je kunt je richten op het aantal corners of kaarten in een voetbalwedstrijd, scores tussen twee basketbalteams vergelijken en bijhouden hoeveel 180's er door individuele spelers worden gegooid tijdens wedstrijden in cafés.