Fotografie met een smartphone is erg populair. Niet in de laatste plaats omdat het best eenvoudig is. Richten, knop indrukken en we hebben direct een foto. Maar in de praktijk blijkt het toch niet altijd het gewenste resultaat te geven. En als er dan ook nog eens weinig licht is, wat doe je dan? Dan is het goed om te weten dat er tijdens het Alkmaar Light Festival op 4 en 5 november een aparte workshop smartphone fotografie wordt gegeven. Deze workshops worden gegeven door smartphone fotograaf Fred van Eck en staat hij stil bij de vele (soms verborgen) functies op een smartphone. De workshop heeft hij al eerder mogen geven tijdens het Helder Licht evenement in Den Helder.


Smartphone fotografie van verlichte objecten en onderwerpen

De workshops beginnen binnen en gaan we eerst aan de slag met de belangrijkste fotofuncties op de smartphone. Dat mag een smartphone van Apple zijn, maar ook een Android toestel. Hier worden eerst de belangrijkste functies gezamenlijk ingesteld en wordt er voor gedaan hoe ze precies gebruikt moeten worden. Daarna trekken we onze jassen aan en gaan we met de groep de stad in om het Lichtfestival te bezoeken om onderweg veel foto's te maken.

De hele workshop duurt ongeveer 2.5 tot 3 uur. Onderweg zal Fred de deelnemers bijstaan en doorlopend voorzien van handige tips en trucs. We staan niet alleen stil bij het goed belichten van de foto's, maar uiteraard ook bij mooie composities. Dus hoe je foto er uiteindelijk uit gaat zien, want dat is minstens zo belangrijk. Smartphone fotografie is ontzettend leuk en populair en zeker niet heel moeilijk. Inschrijven voor deze workshops kan via de website van het Alkmaar Light Festival.

Betere foto's maken met familie, vrienden of collega's

Dat wil iedereen. En werkelijk iedereen kan ook een foto maken. Maar hoe tevreden ben je dan met het eindresultaat? En heb je die functies allemaal wel nodig dan? Hoe werken ze dan en stel ik ze optimaal in. Dit en heel veel andere zaken komen aan bod met mijn workshops. Dit jaar zijn er nog een aantal te gaan en dan ga ik vanaf eind januari 2023 weer verder. Zelf een groepje samengesteld met familie of collega's? Dat kan ook. Naast de workshops voor particulieren is de workshop ook te boeken voor groepen. Dan kom ik gezellig naar jullie toe en anders regelen we ergens een locatie. Vraag gewoon naar de mogelijkheden. Ook in december lopen deze workshops voor bedrijven en groepen gewoon door. Vanaf januari zullen de workshops voor particulieren weer ingepland op de website staan.

Meer informatie over deze en andere smartphone workshops via https://www.workshopsmartphonefotografie.nl/