NEDERLAND - Het mooie en rustige weer van dit paasweekend wordt in de komende dagen weer overstemd door wisselvalligheid. Met name op dinsdag kan er de nodige regen vallen, maar ook de dagen daarna is er een gerede buienkans.


Op eerste paasdag (zondag) is het weerbeeld vergelijkbaar met zaterdag. Er is opnieuw een mix van zon en wolken. In de gebieden waar de zon uitbundig schijnt kan het kwik oplopen tot 16 of 17 graden. Daar waar de bewolking hardnekkiger is blijven de maxima steken op 13 of 14 graden. Er staat daarbij een matige wind uit het zuidoosten. Met een zonnetje erbij is het heerlijk weer om buiten eieren te zoeken, te fietsen of wandelen, of in de tuin te gaan werken.

Op maandag, tweede paasdag. start het overal droog en vooral in het oosten schijnt de zon aanvankelijk nog even. Vanuit het westen neemt echter de bewolking toe en in de loop van de middag trekt een regengebied over het land. Daarvoor kan het in Limburg nog 17 graden worden waar het elders in het land 12 tot 16 graden wordt. Met het regengebied daalt de temperatuur flink en gaat het ook flink waaien. De wind draait naar het zuiden en wordt met name langs de kust later vrij krachtig.

Ook dinsdag houden we het niet droog. Vooral in de ochtend trekken flink wat buien over het land. In de middag nemen de buien af en kan lokaal de zon nog even doorbreken. Het wordt een stuk minder warm. De maxima komen uit tussen 10 en 13 graden. Hierbij waait een matige tot aan zee vrij krachtige wind uit westelijke richtingen.

Ook op woensdag blijft het weerbeeld flink wisselvallig met buien waarbij het af en toe ook nog eens zeer stevig kan waaien. De temperatuur komt uit op 10 tot 12 graden.

Aan het eind van de week, op donderdag en vrijdag, zien wij ook nog weinig echt lenteweer. De buien blijven elk moment mogelijk bij een stevige zuidwestenwind waarbij het niet warmer wordt dan 12 graden.

Pas in het volgende weekend is er een lichtere verbetering mogelijk. De temperaturen stijgen iets richting de 14 graden en zowel de buien als wind lijken af te nemen. Wat dat voor de langere termijn betekent is afwachten.