NEDERLAND - Ook in de komende week is het wisselvalligheid troef en dus echt herfstweer. Bewolking, buien en droge perioden zullen elkaar afwisselen waarbij ook de wind weer een voorname rol speelt


Vandaag, op zondag, komen verspreid over het land buien voor, maar gedurende de middag wordt het vanuit het zuidwesten op steeds meer plaatsen droog en breekt soms de zon door. De maximumtemperatuur ligt rond 12 graden. De westenwind is matig tot vrij krachtig en hard aan zee, daar kan het zelfs stormachtig worden in de loop van de middag.

In de nacht naar maandag neemt de wind in kracht af. In de ochtend is het vrij bewolkt en met name de kustprovincies hebben met enkele buien te maken. In de middag komen landinwaarts ook enkele buien voor, maar tussendoor schijnt ook geregeld de zon. Bij een stevige zuidwestenwind wordt het zo’n 12 graden.

Dinsdag belooft een vrij vriendelijke herfstdag te worden met wolkenvelden, maar ook geregeld zonnige momenten. Er komen wel enkele buien, maar die zijn minder in getale als de voorgaande dagen. De middagtemperatuur komt op gemiddeld 11 graden uit en er waait een matige tot vrij krachtige westen- tot zuidwestenwind.

Ook woensdag en donderdag blijft de wind blijft in een zuidwesthoek, waardoor geregeld gebieden met regen of buien ons land makkelijk kunnen bereiken. Tussendoor zijn er ook zeker droge perioden waarin de zon af en toe kan doorbreken. De temperatuur komt overdag op 11 graden uit. Tijdens de nachten komt het kwik rond een graad of 7 uit.

Vrijdag en in het weekend lijkt de wind wat in kracht af te nemen en daarmee wordt ook de buienkans vermindert. Er zou dan zo maar eens een vriendelijke en zachte herfstdag bij kunnen zitten.