Op donderdag 21 december werd de 83-jarige bewoner van de Dorpsstraat in Zwaag in zijn huis overvallen.

Er wordt aangebeld rond 08.50 uur ’s ochtends. De bewoner ziet verder niemand en gaat even later de vuilnis aan de weg zetten. Als hij het huis weer binnenkomt ziet hij twee mannen. De bewoner wordt beetgepakt en er wordt aangegeven dat ze de kluis willen. De hulp komt even later de woning binnen en wordt eveneens vastgegrepen en moest naast de bewoner in de slaapkamer gaan zitten. Beiden worden vastgebonden. Wanneer de bewoner zich niet lekker voelt en er geen kluis blijkt te zijn gaan de overvallers ervandoor met geld uit de portemonnee van de bewoner. Aan de achterzijde van het huis blijkt een raampje te zijn opengebroken.

Vlak voor de overval loopt een man het parkeerterrein naast de woning af. Ook is er een man die meerdere malen langs de overvallen woning loopt. Hij passeert hierbij een voetganger waarmee de politie graag in contact wil komen.

Van beide mannen zijn beelden. Vermoedelijk is een zwarte Peugeot betrokken bij de overval. Deze auto krijgt bijna een aanrijding met een SUV, mogelijk een Mitsubushi, als hij het parkeerterrein afkomt rijden. Ook zou de politie graag in contact komen met de inzittenden van een groene Renault Scenic die deze ochtend meerdere malen langs de woning is gereden.

Herkent u de mannen op de beelden?

Heeft u meer informatie over de zwarte Peugeot?

Bent u de bestuurder van de SUV (mogelijk een Mitsubushi) waarmee de Peugeot bijna in aanrijding kwam?

Bent u de voetganger die één van de overvallers is gepasseerd?

Bent u de inzittende van de Renault Scenic of heeft u meer informatie over deze auto?