HOORN - De politie heeft dinsdagochtend 12 juli een 20-jarige man uit Hoorn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een mishandeling van een 51-jarige man op 18 juni 2022. In dit onderzoek werd eerder al een 18-jarige inwoner van Hoorn aangehouden door de recherche.

Op zaterdagmiddag 18 juni werd in recreatiegebied De Hulk in Hoorn een 51-jarige man uit gemeente Koggenland met een peddel mishandeld, waardoor hij ernstig oogletsel opliep. Bij deze mishandeling waren meerdere verdachten betrokken. Zie voor meer informatie over dit geweldsincident het eerder gepubliceerd persbericht.

Twee verdachten zitten vast
Het onderzoek van de recherche richtte zich onder andere op het opsporen van de verdachten. Hierbij werd de hulp ingeroepen van het publiek. Door rechercheonderzoek en informatie van getuigen kwam de politie deze twee verdachten op het spoor.

De eerder aangehouden 18-jarige man uit Hoorn is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en zit nog vast. De 20-jarige verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

De recherche sluit meerdere aanhoudingen in de toekomst niet uit.

2022121353