HOORN - Zondagmiddag kreeg de politie rond 13.20 uur een melding dat een persoon zou zijn bedreigd met een vuurwapen in een woning aan het Reaal. De politie is op zoek gegaan naar deze verdachte, die volgens getuigen met een auto zou zijn vertrokken in onbekende richting. Omdat het kenteken bekend was, kon de politie deze auto opsporen.

Op de Ekster wist de politie - na een waarschuwingsschot - een verdachte te overmeesteren en aan te houden. Even verderop op de Lijster werd op grond van een signalement een andere man aangehouden. Hij bleek niets met het incident te maken hebben en is onmiddellijk in vrijheid gesteld.

Op de Ekster werd uitgebreid sporenonderzoek verricht door de afdeling forensische opsporing. Bij de verdachte, een 24-jarige man uit Hoorn, werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Dit is in beslag genomen.

De recherche doet nader onderzoek naar de exacte toedracht van dit incident. Het onderzoek naar het vuurwapengebruik door de politie wordt conform de wettelijke procedure verricht.

2020212677