HOORN - Een taxi is in de nacht van vrijdag op zaterdag in brand gevlogen op de Provincialeweg. De chauffeur, die op dat moment geen klanten in zijn taxi had, wist het voertuig eigenhandig aan de kant te zetten en wist deze ongeschonden te verlaten.

De brandweer wist de taxi te blussen, maar deze raakte dusdanig beschadigd dat deze niet meer viel te redden zo schrijft de brandweerpost Zwaag op Facebook:

Koningsnacht/ avond kwamen er diverse meldingen binnen over een autobrand op de provinciale weg ter hoogte van het Keern. Wij zijn met spoed ter plaatse gegaan. Daar bleek een taxi in lichterlaaie te staan. Deze was even daarvoor al rijdend in brand gevlogen. De taxi vervoerde op dat moment geen klanten. De aan de kant gezette taxi straalde zo veel hitte uit dat een in de buurt staande auto ook bijna ten prooi viel aan de vlammen.

De brandweer heeft de auto zo snel mogelijk verplaatst, maar kon niet voorkomen dat deze brandschade heeft opgelopen. De voorzijde van de 1 jaar oude taxi raakte dusdanig beschadigd dat deze waarschijnlijk rijp is voor de sloop.