HOORN - Afgelopen woensdag vond een steekincident plaats aan de Bouwsteen 1 in Hoorn. Het slachtoffer is vandaag helaas aan de gevolgen overleden. Burgemeesters Jan Nieuwenburg (gemeente Hoorn) en Michiel Pijl (gemeente Drechterland) laten in een gezamenlijke verklaring weten ontzet te zijn door dit vreselijke nieuws.


Het incident vond plaats even buiten scholengemeenschap Oscar Romero, waar het slachtoffer op school zat. Burgemeester Jan Nieuwenburg laat weten ongelooflijk aangeslagen te zijn door dit vreselijke nieuws: “Ik wens de nabestaanden veel sterkte met dit grote verlies. Ook op de school is dit vreselijke bericht hard aangekomen. Dit maakt een onuitwisbare indruk op de leerlingen en leerkrachten. Wij staan ze dan ook bij met datgene waar zij behoefte aan hebben’’.

Ook burgemeester Michiel Pijl is aangeslagen en verdrietig door dit nieuws, het slachtoffer woonde in Westwoud. “Dit zinloos geweld is niet te bevatten. Mijn gedachten zijn bij de nabestaanden, vrienden en iedereen die dit raakt. Ik heb de familie gecondoleerd met dit vreselijke verlies. Ook in onze dorpsgemeenschap komt dit hard aan. We willen eenieder die daar behoefte aan heeft, bijstaan in deze moeilijke tijd.”