HOORN - Op 28 en 29 september vonden langs de A4 en A7 integrale verkeerscontroles plaats. Er werd gecontroleerd op zaken als gebreken aan voertuigen, personen met openstaande boetes en de aanwezigheid van verboden middelen of voorwerpen. Tijdens de controles werden kaartjes van Meld Misdaad Anoniem uitgedeeld om mensen aan te sporen vermoedens van criminaliteit te melden.

Er werden ruim 200 voertuigen gecontroleerd. Hierbij is een aanhouding verricht voor rijden onder invloed. Er is een spookvoertuig in beslag genomen en de Belastingdienst heeft een aantal naheffingen motorrijtuigenbelasting opgelegd. Bij de controles werden tientallen bekeuringen uitgeschreven, onder meer voor het niet kunnen tonen van de juiste papieren en voor rijden zonder geldig rijbewijs. Daarnaast zijn er meer dan 500 snelheidsovertredingen geconstateerd door de flitsauto.

Voor de controles werkte de politie samen met het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, de Douane en de Koninklijke Marechaussee. Door informatie, expertise en krachten van verschillende overheidsinstanties te bundelen, kan criminaliteit effectiever worden bestreden.

Meld, want ieder vermoeden telt!
Tijdens de controles werden ook kaartjes uitgedeeld van Meld Misdaad Anoniem met als doel de meldingsbereidheid te vergroten. Wie zich bewust is van zijn omgeving kan mogelijke signalen van criminaliteit opmerken. Bijvoorbeeld alleen op vreemde uren activiteit bij een bepaald pand in de wijk of op het industrieterrein. Of iemand in de straat die allerlei luxe goederen heeft, terwijl die persoon geen vaste baan heeft.

Hebt u een vermoeden dat er iets niet klopt in uw wijk of straat? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844. Meldt u liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Uw melding kan de start zijn van een onderzoek, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak wordt opgelost.