HOORN - De recherche van Hoorn zoekt informatie en getuigen van twee mishandelingen tijdens de Hoornse stadsfeesten in het weekeinde van 9, 10 en 11 juni. In de nacht van zaterdag op zondag zijn in de Geldersesteeg twee mannen mishandeld door een jongeman. In diezelfde nacht was er ook een soortgelijk incident op het Kerkplein. Twee West-Friese vrienden van 18 jaar liepen die nacht (tussen 00.35 en 00.50 uur) op de Geldersesteeg toen ze uit het niets werden geslagen door een jongeman. Een van de jongens raakte door deze mishandeling zelfs enige tijd buiten westen. Op het Kerkplein werd tussen de dezelfde tijdstippen een 26-jarige Hoornaar uit het niets op zijn gezicht geslagen. Hij kwam ten val en kreeg en terwijl hij op de grond lag ook nog een aantal klappen. De verdachte stopte pas toen omstanders er tussen sprongen. Het 26-jarige slachtoffer raakte zwaargewond en alle slachtoffers zijn in het ziekenhuis behandeld.

Onderzoek


De recherche van de politie Hoorn heeft deze zaken al enige tijd in onderzoek. Er is onder meer met getuigen gesproken en er zijn camerabeelden uitgekeken. Dat heeft nog niet tot de aanhouding van verdachte(n) geleid. De politie doet daarom een klemmend beroep op getuigen die daar die nacht op de Geldersesteeg en het Kerkplein aanwezig waren.

Gezien de enorme drukte op straat tijdens de stadsfeesten sluit de recherche niet uit dat er meer getuigen zijn geweest, of mensen die informatie hebben en die de rechercheurs nog niet hebben gesproken.

Om deze laffe mishandelingen op te lossen, vragen wij daarom om contact met ons op te nemen. De rechercheurs sluiten niet uit dat beide mishandelingen door dezelfde dader zijn gepleegd.

Signalement Geldersesteeg

Man14 a 16 jaar oud
Ongeveer 1.60 meter
Droeg een Louis Vuitton petje, donkere broek en had krullen op zijn hoofd.

Signalement Kerkplein

Man
Naar schatting een jaar of 18
Dikke bos, donkere krullen
Getinte huidskleur
Ongeveer 1.70 meter
Donkere ogen
Zwart petje met zwart/wit logo
Donkere trui, of trainingsjack.

Informatie delen


Kunt u de recherche verder helpen? Neem telefonisch contact op met 0900-8844 of vul het onderstaande tipformulier in. Anoniem melding doen? Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl.

2023120959/2023121596/2023121889