ZWAAG - De enorme brand die gisteravond en vannacht woedde bij bamboeverwerker Moso heeft bijna het hele pand in de as gelegd. De brandweer verwacht zeker tot vanavond druk te zijn met nablussen. Foto's die met een drone vanuit de lucht zijn gemaakt laten de ravage goed zien.

Waar tot gisteravond nog een enorme loods stond, rest nu alleen nog een geraamte en overal liggen nog smeulende hoopjes bamboe en vellen fineer. "Die hopen moeten we die hele tijd omwoelen en blussen maar vatten helaas ook weer snel vlam, dat maakt het lastig", laat de brandweer Noord-Holland Noord weten aan NH Nieuws.


Ook de harde wind werkt niet mee en de brandweer sluit niet uit dat ze zelfs tot morgen nog druk zullen zijn met het nablussen van de brand. Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de brand is ontstaan.

De 35 medewerkers van de grootste bamboe-importeur van Europa zullen maandag bij elkaar komen om te kijken hoe men nu verder gaat. Volgens een medewerkster is men "strijdvaardig en wil men snel de zaken weer oppakken".