HOORN - De politie is op zoek naar getuigen van een woningoverval die woensdagavond plaatsvond aan de Reiger. De 46-jarige bewoner werd aan de deur beroofd van zijn persoonlijke bezittingen. Niemand raakte hierbij gewond.

Omstreeks 19.20 uur werd er aangebeld door twee mannen. De bewoner deed de voordeur open en zag de twee mannen staan. Omdat hij er een naar gevoel bij had wilde hij de voordeur weer sluiten. Toen de man dit deed, plaatste een van de verdachten zijn voet tussen te deur. De man probeerde zich naar binnen te wurmen. Na een schermutseling wist de verdachte de sieraden van de man afhandig te maken. De tweede verdachte stond erbij en keek ernaar. Vervolgens gingen ze ervandoor in de richting van het fietspad dat uitkomt op de Spaarneweg. De politie werd gealarmeerd en startte direct een onderzoek. De verdachten werden na een zoekslag in de omgeving niet meer aangetroffen.

Van de verdachten is het volgende signalement bekend:

Signalement Verdachte 1:
- blank
- 2 meter lang
- donker haar

Verdachte 2:
- licht getinte huidskleur
- 1.70 meter lang
- ongeveer 40 jaar oud

Getuigen gezocht
De politie doet onderzoek naar deze overval en komt graag in contact met mensen die rond 19.20 uur iets hebben gezien of gehoord in de omgeving van de Reiger. Weet u wie hierbij betrokken zijn? Of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie delen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele (camera)beelden uit de omgeving van de Reiger. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van zaaknummer: 2022012890