HOORN - Een 18-jarige jongeman uit Hoorn is in de nacht van zaterdag op zondag het slachtoffer geworden van een straatroof. Dit gebeurde rond 00.55 uur op het Koepoortsplein.


Het slachtoffer reed op zijn bromfiets over de Achterstraat toen hij op het kruispunt met het Koepoortsplein een groepje jongens zag staan. Een van de jongens, die op een elektrische step reed, ging voor de jongeman staan waardoor hij niet verder kon rijden. Op dat moment kwam de rest van de groep jongens achter het slachtoffer staan en werd hij achterover getrokken. Daarna moest de jongeman klappen en schoppen incasseren. Op een gegeven zag het slachtoffer kans afstand tussen hem en de groep te creëren en kwam een auto aanrijden. De groep jongens liep bij het zien van deze auto naar het eind van Achter de Vest en splitste aan de kant van het Jeudje op. De personen in de auto bekommerden zich daarna om het slachtoffer en schakelde de politie in. De jongens hebben enkele persoonlijke bezittingen van de jongeman buitgemaakt.

Getuigen gezocht

Het slachtoffer verklaarde dat zijn belagers tussen de 16 en 18 jaar oud schat en allen donkere kleding droegen. Een van hen was opvallend lang, namelijk zo’n 1,90 meter en heeft een tenger postuur. Een andere jongen uit de groep heeft oranje rood dan wel rossig haar en is ongeveer 1,70 meter lang.

De politie heeft deze straatroof in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien? Of heeft u andere informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.