WOGNUM - Een 18-jarige jongeman uit Blokker is vrijdag 4 september het slachtoffer geworden van een poging tot straatroof. Dit gebeurde tussen 20.30 en 21.00 uur op de Westeinderweg in Wognum.


Het slachtoffer fietste met een vriendin over de Westeinderweg in de richting van Wadway toen zij door twee jongens werden ingehaald. De jongeman voelde dat één van de jongens, tijdens het inhalen, zijn rugzak werd vastgepakt. Hierdoor voelde het slachtoffer zich genoodzaakt te stoppen en probeerde de jongen van zich af te slaan. Daarna werd de jongeman door de andere jongen achterover getrokken waardoor hij op de grond viel. Direct begon het tweetal op het slachtoffer in te schoppen waardoor hij een bloedneus kreeg. Ineens stopte het duo met schoppen en fietste terug, zonder buit, in de richting van Wognum. Naast een bloedneus, liep het slachtoffer schaafwonden op en een verbogen bril.

Getuigen gezocht
De jongens zijn rond de 16 jaar oud, ongeveer 1,75 meter, hebben een blanke huiskleur en blond haar. Eén jongen had zijn haar opzij gekamd en droeg een beige jas. De ander droeg vermoedelijk een hoodie met zwarte capuchon. Beide fietsten op een herenfiets.

De politie heef tdeze zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.