ZWAAG - De politie is op zoek naar getuigen van een beroving die op woensdagavond plaatsvond op de Korenbloem in Zwaag. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


Omstreeks 21.45 uur verliet een 17-jarige jongen uit Zwaag het buurtcentrum in zijn woonplaats. Op weg naar buiten kreeg hij een woordenwisseling met twee jongens, die geld van het eisten. Nadat hij onder dwang een klein bedrag had gepind, moest hij het geld afgeven. Toen dit niet snel genoeg gebeurde, werd hij meerde malen geslagen en geschopt. Uiteindelijk zijn de overvallers er met een klein geldbedrag vandoor gegaan.

Dader 1 is een jongen van ongeveer 17 jaar oud en met een lengte van 1,80 meter. Hij had een donkere huidskleur, een slank postuur en kort donker kroeshaar. Hij ging gekleed in een donkere gladde jas tot op de heup en een joggingbroek.

Dader 2 is een blanke jongen van ongeveer 17 jaar oud. Hij had een lengte van 1,75 meter, een breed postuur en kort donker haar. Hij droeg een zwarte geribbelde jas.