HOORN - De afgelopen week hebben drie pogingen straatroof en één straatroof plaatsgevonden in de gemeente Hoorn. De vier incidenten vonden plaats op maandag 13 en dinsdag 14 september.

Grote Noord
Op 13 september rond 16.15 uur werden vier jongens op de Grote Noord door een groep van ongeveer zeven jongeren gevraagd eigendommen af te geven. Toen het viertal weigerde, heeft één van de jongens meerdere klappen gehad. De slachtoffers konden schuilen in een winkel in de buurt totdat de groep vertrokken was.

Vredehofstraat

Diezelfde dag werd rond 18.15 uur een 19-jarige man uit Hoorn op de Vredehofstraat van zijn fiets geduwd. Toen hij geen gehoor gaf aan het verzoek zijn spullen af te geven, werd zijn weg geblokkeerd en werd hij geslagen en geschopt. Daarbij werden ook bedreigingen geuit. Een voorbijganger kwam te hulp en is met het slachtoffer weggefietst.

Dorpsstraat (Zwaag)
Op 14 september fietste rond 12.00 uur een 17-jarige jongen uit Medemblik in het park voorbij de Dorpsstraat richting school, toen vier personen hem op de brug tegenhielden. De jongen werd door de groep jongeren geslagen en gedwongen zijn persoonlijke bezittingen af te staan. Vervolgens ging het viertal er vandoor.

Boonganger (Zwaag)
Enkele uren later, rond 15.15 uur, werd een jongen op de Boonganger (fietspad tussen de Poortwachter en de Nachtwachter) aangesproken door drie jongens. De drie jongens vroegen zijn eigendommen af te geven. De jongen weigerde iets af te geven en daarop werd hij geslagen en geschopt. Daarnaast werden bedreigingen geuit. Het slachtoffer heeft aan de mishandeling een zwelling op zijn kaak overgehouden.

Iets gezien?

De politie onderzoekt deze incidenten. In het politieonderzoek wordt gekeken naar een eventueel verband tussen de geweldsincidenten. De recherche van Hoorn komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben in de omgeving van de Grote Noord, Vredehofstraat, Boonganger en/of Dorpsstraat (nabij het park). Mocht u op een andere manier weten wie bij deze incidenten betrokken zijn? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn? Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Informatie delen kan ook anoniem: bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.