SCHARWOUDE - Ook vandaag, vrijdag 2 juli, werd er in het recreatiegebied De Hulk voor de vierde keer gezocht naar het lichaam van de sinds februari 2018 vermiste Sumanta Bansi uit Hoorn. Voor de zoekactie heeft men meerdere dagen gepland.

Het gebied stond op maandag 19 april, donderdag 6 mei en afgelopen woensdag 30 juni ook in het teken van diverse zoekacties. Op 19 april werd in het water een onderdeel van een schep aangetroffen dat werd veiliggesteld en onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. Resultaten met betrekking tot het NFI-onderzoek zijn nog niet bekend. De zoektocht van 6 mei leverde geen nieuwe informatie op.

Gebied niet betreden

De politie heeft het zoekgebied beveiligd door onder andere het plaatsen van afzetlint en diverse camera’s. De reden hiervoor is te voorkomen dat recreanten het gebied betreden en op deze wijze mogelijke sporen vernietigen of de grond verstoren. Dit kan het lopende strafrechtelijk onderzoek schaden. Het terrein is daarom gedurende de zoekacties van de politie niet te betreden.