HOORN - Een groepje onverlaten heeft afgelopen zondag nietsvermoedende voorbijgangers bekogeld met stoeptegels vanaf het station Hoorn Kersenboogerd.

Dat meldt de politie Hoorn. Het groepje gooide de stenen richting voorbijgangers, die via een tunneltje de andere kant van het spoor probeerden te bereiken.

Levensgevaarlijk

Voor zover bekend is er niemand gewoond geraakt door de levensgevaarlijke actie. Wel zijn passanten volgens de politie "bijna" geraakt. Hoeveel stoeptegels er gegooid zijn, is ook niet duidelijk. De politie spreekt in ieder geval van "een aantal".

De politie roept getuigen van de bekogeling via Facebook op om zich te melden. "Wij zijn op zoek naar getuigen van dit incident en komen er graag mee in contact", schrijft de politie. De stenen werden gegooid tussen 16.15 uur en 16.30 uur.

Bewoner: "Durf 's avonds niet meer over straat"

Het is niet het eerste incident in de wijk Kersenboogerd. De bewoners zeggen al langere tijd te zuchten onder vandalisme, criminaliteit en drugsdeals. Zo werd een 19-jarige jongen uit het niets in elkaar geslagen. Afgelopen zomer werd er een man met een schotwond gevonden. Kort daarna kreeg een inwoonster een steen door haar slaapkamerraam gegooid en een paar weken geleden werd een echtpaar thuis overvallen.

Lees ook: Inwoners Kersenboogerd voelen zich niet veilig: "Durf 's avonds deur niet open te doen"

Tijdens een rondgang van NH Nieuws, in november vorig jaar, zei een bewoner 's avonds niet meer de straat op te durven in Kersenboogerd. "Dat voelt gewoon niet veilig", aldus de bewoner.