HOORN/SCHARWOUDE - In recreatiegebied De Hulk bij Scharwoude wordt vandaag wederom grootschalig gezocht naar het lichaam van de verdwenen studente Sumanta Bansi. Ruim honderd vrijwilligers van het Veteranen Search Team doorzoeken met politie en recherche het gebied.


Al vroeg in de ochtend verzamelde het team zich om zich te verspreiden over het uitgestrekte gebied van recreatiegebied de Hulk en het naastgelegen Dwaalpark.

Nadat er in het verleden al een aantal malen gezocht werd in het Robbenoordbos is de laatste maanden recreatiegebied De Hulk meer in beeld gekomen aan de hand van telefoondata van de verdachte vader en zoon. Sumanta Bansi woonde tot haar verdwijning bij het gezin in en zou zwanger zijn geraakt van de zoon, hoofdverdachte Manodj B. uit Hoorn.

Sumanta verdween van de radar op 18 februari 2018. Anderhalf jaar later werd de familie waar zij bij in woonde gearresteerd. Volgens het OM werden zij al enige tijden in de gaten gehouden en zou Manodj B. in telefoongesprekken met zijn broer de moord op de vrouw hebben bekend.

Eerdere zoekacties bij De Hulk levreden niets op, maar deze week wil de politie nog een ultieme poging wagen.