WIJDENES - Woensdagmiddag net voor 17:00 uur werden de reddingboten van Wijdenes, Enkhuizen en Hoorn gealarmeerd door de Nederlandse Kustwacht. In de buurt van Wijdenes zou een houten kotter varen dat fors water maakte.


Het schip was onderweg van Hoorn naar Harlingen met twee personen en een hond. Voor de kust van Wijdenes werd er een groot gat in de romp ontdekt dat niet te verhielpen viel voor de bemanning. De bemanning heeft er voor gekozen om het schip op de ondiepte voor Wijdenes te varen.

Binnen een hele snelle tijd na alarmering was De Gooier als eerste ter plaatse bij de houten kotter. Ook een berger kwam later ter plaatse. Er stond 1,5 meter water in het schip. De bergingspompen werden ingezet om het vele water weg te krijgen. Vanwege de kans op kapseizen en de conditie van het schip, is er besloten om te stoppen met pompen. De reddingboot van Hoorn heeft de opvarenden en de hond terug naar Hoorn gebracht.

Rijkswaterstaat heeft het schip gemarkeerd met een schitterlicht en Centrale Meldpost IJsselmeergebied neemt de positie mee in de waarschuwingsberichten.
Rijkswaterstaat handelt dit verder af.