HOORN - Het politiebureau aan de Blokmergouw in Hoorn onderging vanaf eind 2020 een verbouwing. De werkzaamheden zijn ondertussen afgerond en het bureau is voor publiek via de reguliere ingang weer goed toegankelijk.


Reden verbouwing
Reden voor de verbouwing was verduurzaming van het gebouw, efficiënter gebruik van de ruimtes en het toekomstbestendig maken van het bureau. Om die redenen moest het politiebureau op verschillende punten worden verbouwd. De ventilatie is vernieuwd en het bureau overzichtelijker gemaakt.

Teamchef Yvette Baas blikt terug: “Het gebouw is aan de binnenzijde behoorlijk op de schop gegaan. Daarbij deden we afgelopen maanden een beroep op de flexibiliteit van bezoekers, buurtbewoners en toeleveranciers. We zijn blij met die flexibiliteit, al het begrip en natuurlijk ook met ons vernieuwde bureau.”

Toegankelijkheid en openingstijden
Tijdens de verbouwing is de publieksbalie open gebleven voor burgers en zijn de gebruikelijke werkzaamheden op het bureau door gegaan. In de laatste drie maanden van de verbouwing werd de publieksingang verplaatst en was de publieksbalie tijdelijk minder goed toegankelijk. Bezoekers die tijdens deze maanden niet in staat waren om ons te bezoeken via de minder toegankelijke ingang hebben we op een andere manier geholpen.

Meldingen doen
U kunt op verschillende manieren aangifte doen of iets melden aan de politie. Bij spoed, als elke seconde telt, bel dan altijd 112. Is er geen spoed, neem dan contact op via 0900-8844. Wilt u iets anoniem melden? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000.