HOORN - Zaterdagavond is rond 18.00 uur een restaurant aan de Reiger overvallen door een man. Hierbij werd gebruikt gemaakt van een wapen. Bij de overval raakte niemand gewond.


Even na 18.00 uur stapte een man de horecagelegenheid binnen waar op dat moment twee medewerkers achter de toonbank stonden. De man liep naar de balie en strekte zijn arm onder het glas. De medewerkers zagen dat hij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp vasthield. Onder bedreiging van het wapen, eiste de overvaller geld. Een van de medewerkers gaf hierop de inhoud van de kassalade aan de man die daarna de zaak verliet in de richting van de Ekster.

Signalement
De overvaller is tussen de 1,80 en 1,90 meter lang, heeft een slank postuur, blanke huidskleur, lichte ogen en is rond de 30 a 35 jaar oud. Op het moment van de overval droeg hij een donkere winterjas met capuchon die hij op had, een donkere trainingsbroek met witte streep aan de zijkant en een mondkapje.

Getuigen en beeldmateriaal
De politie heeft deze overval in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook is de politie op zoek naar beelden uit de omgeving van de Reiger/Ekster. Bent u in het bezit van bruikbaar beeldmateriaal? Dan kunt u deze uploaden via politie.nl/upload.