HOORN - Bij demonstraties in Hoorn op 19 juni 2020 werden meerdere verdachten aangehouden voor openlijke geweldplegingen. Vier van hen werden met een bekeuring heengezonden en tegen acht personen werd proces-verbaal opgemaakt.


Meerdere openlijke geweldplegingen

Van 7 onbekende verdachten waren camerabeelden beschikbaar waarop te zien was dat zij zich schuldig maakten aan het gooien van een stoel naar een paard (waardoor paard en politieruiter ten val kwamen), het gooien van stenen en stoeptegels naar de politie en meerdere openlijke geweldplegingen.

Beelden van verdachten online
Deze beelden werden landelijk binnen de politie uitgezet voor herkenning en de verdachten werden opgeroepen om zichzelf te melden. Dit leidde echter niet tot het vaststellen van de identiteit van de verdachten. Hierop werd door de Officier van Justitie toestemming verleend om de beelden van de verdachten via www.politie.nl te tonen om zo de hulp van het publiek in te roepen.

De politie kreeg na vertoning van de beelden van de 7 verdachten diverse tips binnen van het publiek, waar de recherche mee verder kon in het onderzoek. Onlangs zijn alle 7 verdachten aangehouden en verhoord.

Het gaat om mannen in de leeftijd van 18 t/m 29 jaar, afkomstig uit Huizen, Alphen aan de Rijn, Leerdam, Tiel, Moordrecht en Elst.

Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Een deel van de verdachten zal later dit jaar gedagvaard worden om zich te verantwoorden voor de politierechter bij de rechtbank in Alkmaar.