Hoorn - Op dinsdagmiddag kon de politie na een tip van een Burgernetdeelnemer een 13-jarige jongen uit Hoorn aanhouden op verdenking van de diefstal van een mobiele telefoon.

Omstreeks 13.00 uur fietste een 13-jarige jongen uit Blokker langs het speeltuintje aan de Plevier. Hier werd hij aangesproken door een jongen die graag zijn telefoon even wilde gebruiken om naar huis te kunnen bellen. Toen het slachtoffer zijn telefoon had ontgrendeld en aan de jongen had gegeven, ging deze er rennend vandoor. Twee jongens, die mogelijk bij de dader hoorden, renden met de dader mee.

Zoektocht

Een zoektocht door de politie leverde aanvankelijk geen verdachten op. Korte tijd later belde echter een getuige die drie jongens had herkend vanuit een signalement dat in een Burgernetmelding was verspreid. Op basis van deze tip kon de politie drie jongens aanhouden.

Bij onderzoek bleek de 13-jarige jongen uit Hoorn de telefoon nog bij zich te hebben. De GSM is in beslag genomen. De twee andere jongens zijn na verhoor weer heengezonden. Zij worden niet als verdachte aangemerkt.

Burgernet

Met Burgernet kunt u samenwerken met uw gemeente en de politie aan de veiligheid in uw buurt. Elke deelnemer maakt de buurt een stukje veiliger en hoe meer mensen er deelnemen, hoe sneller de politie verdachte personen of voertuigen terug kan vinden.

Mocht Burgernet worden ingezet (bijvoorbeeld omdat er een diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving of vermiste personen in uw buurt zijn), dan krijgt iedere Burgernetdeelnemer een spraak- of sms-bericht. Daarin krijgt u het verzoek om naar een persoon of voertuig uit te kijken. Iets gezien? Dan belt u rechtstreeks met de meldkamer. Dat doet u via het gratis Burgernetnummer 0800-0011. Of in de app via "Bel met de politie" knop.
Heeft u zich nog niet aangemeld voor Burgernet? Ga dan naar www.burgernet.nl.
2019056896