HOORN - De politie heeft donderdag 6 juli rond 09.30 uur in een woning aan de Pergola in Hoorn een hennepkwekerij ontdekt. Er werden ruim 100 hennepplanten in de woning aangetroffen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht en de politie doet verder onderzoek.

De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na een tip. In de woning vond de politie naast de hennepplanten ook apparatuur. Zowel de hennepplanten als de apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Ook is er een aanzienlijke hoeveelheid contant geld gevonden en in beslag genomen. De politie gaat op een later moment met de eigenaar van de woning in gesprek over de aangetroffen hennepkwekerij.

Risico’s


In de woning werd illegaal stroom en water afgetapt. Dit is vaak het geval bij hennepkwekerijen en dit brengt de nodige risico’s voor omwonenden met zich mee. Kortsluiting of oververhitting kan bijvoorbeeld brand veroorzaken. Het is dus belangrijk dat u vermoedens van een hennepkwekerij meldt. Ruikt u een sterke hennepgeur bij u in de buurt? Ervaart u een constant zoemend of ronkend geluid van een luchtafzuiging? Dan kunt u best wel eens te maken hebben met een hennepkwekerij.

Vermoeden van hennepkwekerij in uw omgeving?

Denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Bel dan de politie via 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Ook is het mogelijk om bij uw gemeente melding te maken bij het vermoeden van een hennepkwekerij.2023124915