HOORN - Twee weken geleden liep hij met een schaaf op zijn arm doordat hij bekogeld was met een stoeptegel, maandagavond was het weer raak en werden er stenen naar zijn raam gegooid. Volgens een buurtbewoner wordt de overlast door een grote groep jeugd in de wijk Kersenboogerd in Hoorn steeds erger.

Meerdere meldingen werden er maandagavond bij de politie gedaan over de jongeren. Ze vielen mensen lastig, vernielden spullen, scholden anderen uit, spuugden op mensen en gooiden zwaar vuurwerk naar voorbijgangers. De groep is met name 's avonds te vinden rondom het station en bij het winkelcentrum op het Betje Wolffplein.

Sinds vorig jaar wordt er extra gesurveilleerd en hangen er permanent camera’s. Maar het probleem lijkt zich te verplaatsen naar de naastgelegen buurt bij de Ekster. Zelfs iemand in een rolstoel werd gisteravond bekogeld met zwaar vuurwerk.

Stoeptegel
Een buurtbewoner die zich door de groep bedreigd voelt, wil anoniem zijn verhaal doen. Hij is de overlast meer dan zat. "Als ik thuiskom, staan er hier gewoon vijftien mannen voor de deur. En als ik vraag of ze weg willen gaan is het direct ruzie." Door de omstandigheden wil de man het liefst verhuizen uit de woning waar hij nu zes jaar woont.

Met name het afgelopen half jaar is de overlast volgens hem toegenomen. Opnieuw alarmeerde de man maandagavond de politie.

Project
De wijk Kersenboogerd staat al langer bekend om problemen met criminaliteit, hangjongeren en drugs. Begin dit jaar is door de gemeente het project Kansen voor de Kersenboogerd in het leven geroepen om de leefbaarheid te verbeteren. Ook is er sinds januari een Wijklab waar bewoners terechtkunnen. Bij het incident gisteravond is niemand aangehouden.