SCHELLINKHOUT - Donderdagochtend is een grote zoekactie gestart naar een vermiste catamaranzeiler. Bij Schellinkhout, ter hoogte van de Meeuwenkolonie, was een onbemande catamaran aangetroffen. De zeiler, die de dag ervoor op verschillende locaties is gezien, was niet bij de catamaran.

De schipper van Reddingstation Wijdenes werd door een dorpsgenoot erop geattendeerd dat er een onbemande catamaran op de dijk lag. Hierop is er via de Nederlandse Kustwacht het verzoek gedaan om de reddingbootbemanning te alarmeren.

Ter plaatse bij de catamaran werd er geen zeiler aangetroffen. Reddingboot De Gooier is direct gestart met de zoekslagen. Al snel zijn de reddingboten uit Hoorn, Hayo en Rolf, gealarmeerd voor assistentie en werd er vanuit de lucht gezocht door de SAR-helikopter het en Kustwachtvliegtuig. Aan wal waren verschillende eenheden van de Politie aanwezig.

Na ruim 3 uur werd de zoekactie beëindigd. Het hele gebied is nauwkeurig afgezocht en er is geen persoon als vermist opgegeven. De reddingboot uit Hoorn heeft de catamaran geborgen en alle eenheden zijn retour station gegaan.