ZWAAG - De recherche in Alkmaar doet onderzoek naar een autobrand die in de nacht van 1 juni op 2 juni omstreeks 01.55 uur ontstond op het Hoefblad in Zwaag. In het bijzonder is de recherche op zoek naar de man die een paar minuten vóór de brand in de richting van het Hoefblad loopt. Deze man is vastgelegd op camerabeeld. De man kan belangrijke informatie voor de politie hebben. De politie kan niet zeggen of deze man betrokken is bij de autobrand. Wel is hij rond dit tijdstip in de buurt gefilmd en heeft zich tot op heden niet gemeld als mogelijke getuige.


De auto stond onder een carport voor een woning geparkeerd. In een hoog tempo sloeg de brand over naar de auto naast de brandende auto en meerdere naastgelegen woningen. De auto’s en de woningen liepen forse schade op. Een aantal woningen moest worden ontruimd en de bewoners werden opgevangen. Zij konden hun woning gelukkig veilig verlaten en raakten niet gewond. De brandweer heeft het vuur geblust.

Na de brand is er in een van de getroffen woningen ingebroken. Ook de inbraak wordt door de politie onderzocht. De politie richt zich in deze oproep specifiek op de autobrand.

De politie wil graag weten wie deze man is zodat onderzocht kan worden of hij hier mogelijk iets mee te maken heeft, of dat juist kunnen uitsluiten.

-Herkent u de man op beeld?
-Herkent u zichzelf op beeld? Meld u z.s.m. bij de politie
-Heeft u andere informatie over deze zaak?

Neemt u dan contact op met de politie in Alkmaar via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Graag met vermelding van zaaknummer: 2021111593