HOORN - Op woensdagavond 27 januari 2021 is een bedrijfswagen die geparkeerd stond aan de Grutto in Hoorn in brand gestoken. De recherche doet onderzoek naar deze brandstichting en heeft beelden van de man die verantwoordelijk is voor de autobrand. Wie herkent deze brandstichter?


Rond 23.00 uur werd de eigenaar van de bedrijfswagen door een buurman gealarmeerd dat zijn wagen in brand stond. De politie werd direct gebeld. Toegesnelde agenten startten direct een onderzoek en de brandweer heeft de brand geblust. De wagen brandde volledig uit. Volgens getuigen zou een man in donkere kleding met een jerrycan in zijn hand, de bedrijfswagen in brand hebben gestoken. De brandstichter is tijdens zijn wandeling naar de wagen en direct na de brandstichting door getuigen gezien. Na een uitgebreide zoekactie van de politie werd de verdachte echter niet meer aangetroffen.

Het onderzoek heeft vooralsnog niet geleid tot aanhouding(en) en de recherche hoopt dat mensen de man op camerabeeld kennen of herkennen.

Signalement
Getuigen konden van de brandstichter het volgende signalement geven:

  • man
  • blanke huidskleur
  • tussen de 20 en 35 jaar oud
  • donker haar, kort
  • droeg een donkere driekwart jas met capuchon, vermoedelijk een parka
  • droeg laarzen, vermoedelijk werklaarzen

Op de beelden is de brandstichter te zien als hij vanuit een steeg in de richting van de bestelwagen loopt. Een minuut later vliegt de auto in de brand en rent de man met nog steeds de jerrycan in zijn hand, terug de steeg in. De brandstichter heeft een capuchon op die tijdens zijn vlucht van zijn hoofd valt. Hierdoor is goed te zien dat hij kort donker haar heeft.

-Herkent u de man op beeld? Misschien in combinatie met de jas en de (werk)laarzen.
-Herkent u zichzelf op beeld? Meld u z.s.m. bij de politie
-Heeft u andere informatie over deze zaak?

Neemt u dan contact op met de politie in Hoorn via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). U kunt ook onderstaand tipformulier invullen. Graag met vermelding van zaaknummer: 2021019036