HOORN - Een man die in de nacht van zaterdag op zondag op de Roode Steen in Hoorn gewond raakte, heeft zich zo hard tegen een rit naar het ziekenhuis verzet dat de politie hem 'al vechtend de ambulance in moest trekken'.

De man was zaterdagavond in een kroeg aan de Roode Steen, maar werd daar om onbekende reden door de uitsmijter de deur gewezen. Op het plein kwam hij ten val, raakte met z'n hoofd de grond en leek daarbij gewond geraakt.

Toen de gealarmeerde politie kwam kijken, lag de man stuiptrekkend op de keien en plaste in z'n broek. Nadat er een ambulance was besteld, verleenden agenten en portiers eerste hulp: door hem in een stabiele zijligging te leggen probeerden ze te voorkomen dat hij z'n tong zou inslikken.

Neerslaan
Hoewel zijn situatie op dat moment anders deed vermoeden, 'kwam de man kort daarop bij en probeerde ons neer te slaan', schrijft de politie Hoorn op Facebook. De betrokken agenten probeerden hem onder controle te brengen, en vertelden hem dat er een ambulance onderweg was.

"Hij moest er niets van weten en bleef zich tegen ons verzetten", schrijft de politie. "Hij was zwaar onder invloed van alcohol en misschien wel meer", speculeert de politie.

Het ambulancepersoneel was er snel over uit: deze man moest worden opgenomen. Toch had hij daar zelf duidelijk andere ideeën over. "Al vechtend hebben wij hem de ambulance in moeten trekken en hem daar moeten fixeren op de brancard."

Drie injecties
Zelfs toen kwam de man niet tot bedaren, wat de politie deed besluiten het ambulancepersoneel tijdens de rit naar het ziekenhuis te assisteren. Waar agenten en ambulancepersoneel niet in slaagden, lukte de artsen in het ziekenhuis wel: ze kregen hem rustig, al waren daar uiteindelijk wel drie injecties voor nodig.