BERKHOUT - Op maandag 14 juni jl. is rond 14:00 uur in een woning aan het Oosteinde in Berkhout het lichaam aangetroffen van de 72-jarige bewoner. Na onderzoek is vastgesteld dat de man door middel van geweld om het leven is gebracht en dat er sprake is van een misdrijf.


Tijdlijn

Het is bekend dat het slachtoffer de avond ervoor, zondag 13 juni, met bekenden heeft gegeten bij een restaurant in de buurt. Rond 21:00 uur / 21:30 uur namen zij afscheid en fietste de man naar huis. Een bekende zag het slachtoffer die avond rond 23:00 uur nog in de woning. De volgende ochtend, maandag 14 juni, heeft een voorbijganger rond 09:15 uur gebroken glas rond de woning zien liggen, maar sloeg daar op dat moment niet op aan. Uiteindelijk werd het slachtoffer rond 14:00 uur gevonden, toen bezorgde buren gingen kijken omdat ze de 72-jarige man al de hele dag niet hadden gezien.

De recherche gaat er op dit moment vanuit dat de dader of daders ergens tussen zondagavond 13 juni 23:00 uur en maandagochtend 14 juni 09:15 uur in de woning moeten zijn geweest.

Auto gezocht
Een getuige heeft die nacht van zondag op maandag rond 03:00 uur een auto horen rijden vanaf het Oosteinde in Berkhout. Het zou mogelijk gaan om een personenauto en deze zou in de richting zijn gereden van de Spierdijk en dus in de richting van Heerhugowaard of Avenhorn/ De Goorn. De recherche wil de bestuurder van de auto graag spreken, maar deze heeft zich nog niet gemeld.

De politie komt graag in contact met mensen die meer denken te weten over de auto die rond 03:00 uur heeft gereden vanaf het Oosteinde in de richting van de Spierdijk en dus in de richting van Heerhugowaard (N194) of Avenhorn/ De Goorn. Als u die nacht in de buurt heeft gereden en de mogelijke auto heeft gezien of dashcam-beelden heeft, meld het dan bij ons.

Ook andere informatie die kan leiden tot het oplossen van deze zaak is zeer welkom.

Heeft u informatie, beeldmateriaal en/ of tips? Vul dan onderstaande tipformulier in of bel met de politie via 0900-8844 of de opsporingstiplijn via 0800-6070 (gratis). U kunt ook anoniem uw informatie delen via 0800-7000 (M.)

Voor de gouden tip is een bedrag van €15.000 uitgeloofd.
De zaak was te zien in de uitzending van Opsporing Verzocht.