HOORN - In de nacht van zaterdag 22 augustus op zondag 23 augustus hebben op Van Dedemstraat en op de Emmalaan twee diefstallen met geweld plaatsgevonden gepleegd door een groep jongeren. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 23:30 uur liep een 37-jarige man over de loopbrug bij het station toen een groep jongeren aan kwam lopen. Eén jongen uit de groep greep daarop de tas van de man en rende met de groep weg. Het slachtoffer ging achter de verdachten aan. Bij de parkeerplaats van het ziekenhuis op de Van Dedemstraat kwam het opnieuw tot een confrontatie. Tijdens een worsteling kon het slachtoffer zijn tas terugpakken, maar daarna gingen de jongeren ervandoor met zijn telefoon. Zij renden in de richting van Koepoortsweg en de Johannes Poststraat.

Het tweede incident vond plaats rond 01:45 uur op de Emmalaan. Kort daarvoor zat een 29-jarige man met een groep vrienden in het Julianapark. Daar ontstond een woordenwisseling met een groep jongeren die vuurwerk afstaken. Toen de man later met een vriendin op de fiets vertrok, werden zij door de groep jongeren achtervolgd. Op de Emmalaan haalden de jongens hen in en sloegen het slachtoffer. De vriendin stapte van haar fiets en schoot hem te hulp. Haar zwarte opoe-fiets van het merk Old Dutch werd daarop gepakt door een blanke jongen met zwart haar. Daarna vertrok de groep met de fiets in de richting van de Liornestraat. Het slachtoffer raakte bij de mishandeling licht gewond. De politie heeft in de omgeving gezocht naar de verdachten, maar deze niet meer aangetroffen.

De recherche doet onderzoek naar beide incidenten en houdt er rekening mee dat het mogelijk ging om dezelfde dadergroep. De groep bestond uit minimaal 7 jongeren in de leeftijd variërend van 15 tot 17 jaar.

Getuigenoproep
Voor het onderzoek is de recherche op zoek naar getuigen. Heeft u rond 23:30 uur de diefstal of het conflict gezien in de buurt van de Van Dedemstraat? Heeft u de groep rond dat tijdstip in de omgeving zien lopen? Of bent u getuige geweest van de geweldpleging op Emmalaan? Heeft u de groep gezien tijdens het afsteken van vuurwerk in het Julianapark? Heeft u de zwarte fiets of de jongens na 02:00 uur nog in de omgeving gezien? Of heeft u andere informatie over deze incidenten? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bel anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.