BOVENKARSPEL/VENHUIZEN - De politie in Hoorn stelt een onderzoek in naar een poging beroving/mishandeling gepleegd in Venhuizen/Bovenkarspel. Een groepje jongens liep zondagavond om 22.30 uur vanaf het strandje aan de Zuiderdijk in de richting van de fietsbrug over de Provinciale weg N307. Daar werd het groepje aangesproken door een groep van 4 jongens, waarvan er 2 met de fiets waren. Tijdens het aanspreken werd de weg naar Hoorn gevraagd en bedreigden ze de eerste groep. Ze waren uit op geld.

De eerste groep vluchtte in de richting van het Nassaupark, achtervolgd door de andere groep die de eerste groep achterhaalde. Vervolgens is er geslagen, geschopt en gedreigd met een mes en woordelijk met een vuurwapen. Eén van de jongens liep licht letsel op en moest zich onder doktersbehandeling stellen in het ziekenhuis. Er is aangifte gedaan. De slachtoffers hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen.

De vier verdachten voldoen het volgende signalement:
- Alle 4 tussen de 15 en de 17 jaren oud;
- 1 donker getinte jongen;
- 2 licht getinte jongens;
- 1 blanke jongen;
- 1 van hen had een fors postuur;
- 1 jongen had een grijs trainingspak aan van het merk The North Face;
- 1 jongen had een donker vest met capuchon aan, merk Nike;
- Alle 4 de jongens hadden nektasjes om;
- Ze hadden twee zwarte herenfietsen bij zich.

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij de beroving en mishandeling betrokken zijn dan horen wij dat graag. Dat kan ook anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000. De politie neemt graag kennis van eventuele beelden, ook van dashcams uit die buurt op dat tijdstip. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2021197251.