HOORN - De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een mishandeling en bedreiging, waarbij een 41-jarige inwoner van Hoorn gewond raakte.

De man uit Hoorn liep dinsdagmiddag 23 april na 17.00 uur op de stoep van de Dampten in Hoorn. Hij was aan het telefoneren en in zijn andere hand had hij een kopje koffie. Hij schrok op van een meisje dat over de stoep fietste, waardoor de koffie per ongeluk in de richting van het meisje terechtkwam. Dit meisje (vermoedelijk in de leeftijd van 16-17 jaar) was in gezelschap van een drietal andere jongemannen, ook zij waren op de fiets.

Toen de inwoner van Hoorn verder liep en op het Keern aankwam bij het BP benzinestation rond 17.15 uur, kwamen er vier mannen op hem afgelopen. Een van hen sprak de 41-jarige man aan en gaf hem direct hierna een klap op zijn hoofd, waarna de 41-jarige inwoner van Hoorn op de grond viel. De aanvaller sloeg vervolgens nogmaals op de man in en bedreigde hem.

Van deze verdachte is het volgende signalement bekend:
- 1.80 m.
- langgespierd postuur
- donker/getinte huidskleur
- 25 – 30 jaar
- zwart, kort haar
- ongeschoren baard
- litteken op de rechterkant van zijn gezicht.

Deze verdachte was in gezelschap van drie andere mannen, eveneens met een getint uiterlijk en in de leeftijd van 25-30 jaar.

Getuigenoproep
De politie heeft een onderzoek ingesteld en is nog op zoek naar mensen die mogelijk getuige zijn geweest van dit incident of die weten wie de verdachte is die de man uit Hoorn heeft mishandeld. Tijdens de mishandeling was er een getuige: een man in de leeftijd van 60-65 jaar, met grijs haar en een grijze snor. Deze getuige riep iets, maar wist kennelijk niet goed wat er gaande was. De politie zou specifiek met deze man graag willen spreken.

Bent u die man of heeft u informatie over bovenvermeld incident dat zich afspeelde op het Keern op dinsdagmiddag 23 april rond 17.15 uur?

Belt u dan s.v.p. met de politie in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844, onder vermelding van referentienummer 2019080862.