ZWAAG - In de nacht van dinsdag 1 juni op woensdag 2 juni ontstond op het Hoefblad een autobrand. De auto stond onder een carport voor een woning geparkeerd. In een hoog tempo sloeg de brand over naar de auto naast de brandende auto en meerdere naastgelegen woningen. De auto’s en de woningen liepen forse schade op. Niemand raakte bij de brand gewond.

Omstreeks 01.55 uur ontstond er brand bij een geparkeerde auto aan het Hoefblad. Ook de auto die naast de brandende auto stond vatte vlam. Vervolgens sloeg de brand via de carport over naar meerdere naastgelegen woningen. Een aantal woningen moest worden ontruimd en de bewoners zijn opgevangen. Zij konden hun woning gelukkig veilig verlaten en raakten niet gewond. De brandweer heeft het vuur geblust.

De politie vermoedt dat hier sprake is van brandstichting en stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Voor het onderzoek zoeken wij getuigen. Heeft u rond 01:55 uur iets verdachts gezien in de omgeving van het Hoefblad? Of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie delen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele (camera)beelden. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van zaaknummer 2021111593