HOORN - De politie zoekt getuigen van een verkeersongeval dat in de nacht van vrijdag op zaterdag 23 oktober plaatsvond aan de Draafsingel. Een 17-jarige fietser uit Hoorn raakte hierbij gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer is vermoedelijk aangereden door een auto. De automobilist is zeer waarschijnlijk doorgereden. De politie zoekt de bestuurder van deze auto.

Omstreeks 02.42 uur kreeg de politie een melding dat een persoon gewond op het wegdek lag. Toegesnelde agenten troffen op de kruising van de Pakhuisstraat het slachtoffer op de grond aan. Zijn fiets lag een paar meter verderop op de weg. Het slachtoffer was slecht aanspreekbaar. De politie vermoedt dat de jongen slachtoffer is geworden van een verkeersongeval. De automobilist is zeer waarschijnlijk na het ongeval doorgereden en heeft zich niet bekommerd over het slachttofer.

Getuigen gezocht
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het verkeersongeval en komt graag in contact met mensen die in de nacht van vrijdag op zaterdag 23 oktober iets gezien of gehoord hebben in de omgeving van de Draafsingel en de Pakhuisstraat. Mogelijk zijn er mensen getuige geweest van het ongeval of hebben het slachtoffer op de weg zien liggen. Of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie delen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.De politie neemt ook graag kennis van eventuele (camera)beelden uit de omgeving van de Draafsingel en/of de Pakhuisstraat. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van zaaknummer: 2021221017

Doorrijden na een verkeersongeval is strafbaar

Wegrijden van een plaats van een verkeersongeval is strafbaar. Dat is bepaald in artikel 7 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 94). Dit artikel verbiedt twee dingen: doorrijden na een verkeersongeval waarbij iemand overlijdt of een ander letsel of schade heeft opgelopen, zonder dat je je identiteit kenbaar hebt gemaakt. Daarnaast mag je niemand in hulpeloze toestand achterlaten na een ongeluk. In beide gevallen is niet relevant of u wel of niet schuld hebt aan het ongeluk. Na een ongeval moet u op de locatie van het ongeval blijven. Overtreding van artikel 7 is een misdrijf. Die straf staat los van een eventuele straf voor het veroorzaken van een ongeluk.

2021221017