HOORN - Op zaterdag 4 maart is een 13-jarige jongen uit Hoorn tussen 16.00 uur en 16.30 uur mishandeld aan het Gangwerk ter hoogte het Cruyff Court in De Grote Waal. De jongen is hierbij meerdere keren geslagen. Uit ons onderzoek is gebleken dat er een omstander was die heeft ingegrepen. De politie komt graag in contact met deze man en roept ook andere getuigen op zich te melden.

Wanneer de jongen rond 16.00 uur met vrienden onderweg is richting het Cruyff Court, verlenen zij geen voorrang aan een fietser. Waar grotendeels van de groep doorfietst, remt de jongen en een vriend af en passeren vervolgens de fietser. Hierbij ontstaat een woordenwisseling met als gevolg een schermutseling tussen het slachtoffer en de verdachte. De jongen wordt hierbij meerdere keren geslagen. Dit gaat door totdat een omstander ingrijpt en de verdachte van het slachtoffer aftrekt. De fietser is er vervolgens vandoor gegaan richting het parkje achter de Westerdijk. Het slachtoffer hoefde niet worden behandeld in het ziekenhuis, wel is hij erg geschrokken.

Getuigenoproep

Er heeft inmiddels een minderjarige jongen zich als verdachte gemeld. Zijn rol bij het incident wordt onderzocht. De politie wil alsnog graag in contact komen met eerdergenoemde omstander om goed uit te kunnen zoeken wat er precies is gebeurd. Daarnaast zoekt de politie ook andere getuigen van de mishandeling. Mocht u getuige zijn geweest van deze mishandeling en/of beschikt u over beelden van de mishandeling? Meldt u zich dan via 0900-8844. U kunt ook uw tips en beelden direct toesturen via het tipformulier.