ZWAAG - De brand die gisteravond in een rijtjeshuis een dodelijk slachtoffer eiste, laaide na vertrek van de brandweer weer op.

Dat meldt de Zwaagse brandweer op Facebook. De eerste brandmelding kwam rond 23.30 uur bij hen binnen, waarop ze zich naar de Kosterstuin spoedden.

Daar aangekomen sloegen de vlammen al uit de woning. Terwijl enkele naastgelegen woningen werden ontruimd, probeerde de brandweer het vuur zowel van buiten als van binnen te blussen.

Bij het betreden van de woning werd het slachtoffer gevonden. Hulpdiensten 'konden niets meer voor het slachtoffer betekenen', schrijft de brandweer. Nadat het sein brand meester was gegeven, is de politie een onderzoek gestart.

Een half uur na vertrek werd de brandweer echter opnieuw opgeroepen: het vuur was ondanks het eerdere bluswerk opnieuw opgelaaid.

Brand definitief meester
Ditmaal kostte het meer moeite om de brand te blussen, al werden de Zwaagse brandweerlieden ditmaal bijgestaan door de collega's uit Wognum en Hoorn. Rond 6.00 uur was het vuur onder controle.

"Van de achterzijde van de woning is weinig over", meldt NH-verslaggever Chantal Bos. Buurtbewoners vertellen haar dat het slachtoffer een teruggetrokken bestaan leidde. De man zou weinig contact met de buurt hebben gehad.

De bewoners van de naastgelegen ontruimde woningen konden na de eerste bluspoging weer naar bed, al is niet duidelijk of zij na het oplaaien van de brand opnieuw zijn geëvacueerd.